PAGOMA

TRADUCCIÓN - VERTALING - 

LEGALISATIESERVICE

Wilt u Nederlandse documenten laten legaliseren voor gebruik in het buitenland? En heeft u zelf geen tijd om dit te regelen? PAGOMA Taaldiensten kan dit voor u uit handen nemen.

Hoe werkt de legalisatieservice?

U stuurt uw originele documenten (en eventuele vertalingen) aan PAGOMA Taaldiensten. Wij verzorgen de legalisatie binnen 2 werkdagen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de ambassade van het land waar u het document wilt gebruiken (behoudens dagen dat de betreffende ambassade gesloten is). Vooraf informeert PAGOMA u over de kosten voor de legalisatie o.v.m. de originele betaalbewijzen van het ministerie en de ambassade, plus de kosten voor de legalisatieservice.

Voor landen die zijn aangesloten bij het Verdrag van Den Haag, het zgn. Apostilleverdrag, geldt dat slechts een Apostille nodig is, die wij voor u kunnen verkrijgen bij de Rechtbank van Den Haag. Dit is een verkorte procedure die sneller en goedkoper is.

Wat kost de legalisatieservice?

De kosten voor de legalisatieservice bestaan uit het volgende:

Bij Apostillelanden:

Kosten voor de Apostille (21 euro per document) plus de kosten voor onze service (25 euro).

Bij niet-Apostillelanden:

  1. Kosten voor legalisatie bij het ministerie van Buitenlandse Zaken: 10 euro per document.

  2. Kosten voor legalisatie bij de ambassade van het land waar u het document wilt gebruiken. Dit verschilt per ambassade.

  3. Kosten voor de legalisatieservice door PAGOMA:

  • indien de ambassade van het andere land zich in Den Haag bevindt: 60 euro (voor alle documenten per zending)
  • indien de ambassade van het andere land zich buiten Den Haag (maar wel in Nederland) bevindt: 95 euro
  • Indien de ambassade van het andere land zich in België bevindt: 170 euro.

 

Bedragen zijn inclusief 21% btw. U ontvangt vooraf een factuur voor alle kosten van de legalisatieservice en de legalisatiekosten.

Indien u vragen heeft of de legalisatieservice wilt bestellen, neem dan contact op, op 06-1680 3452 of klik hier om een bericht te sturen of een offerte aan te vragen.